kandidát SLK Jaroslav Demčák

Jaroslav Demčák

13
42 let, Hejnice
starosta Hejnic
Starostové pro Liberecký kraj

Přes původní povolání dřevorubce, posléze učitele odborného výcviku na lesnické škole, jsem byl v letech 2006 – 2014 místostarostou a následně od roku 2014 starostou Hejnic. Mezi nejdůležitější úkoly, které jsme v Hejnicích řešili, byla výstavba 3. etapy kanalizace a hlavně výstavba nové mateřské školy pro 155 dětí, která finišuje v této době. Mám partnerku Petru, se kterou rád relaxuji u koní či na koloběžce nebo kole a v zimním období spolu krotíme sáňkařské dráhy, případně mi Petra pomáhá sbírat se z pádů v běžkařských stopách v Jizerkách. Taktéž nevynechám jedinou možnost kulturního vyžití hlavně v podobě koncertů a festivalů, kde sbírám inspiraci na Hejnické slavnosti, které každoročně pořádám.

Proč jdu do voleb?

Liberecký kraj je moc malý na to, abychom si říkali, že se nás krajská politika a vedení kraje netýká. A protože vím ze své pozice starosty malého města, jak moc věcí umí kraj ovlivnit, rozhodnout a pomoci, chtěl bych se zapojit do rozhodování o směřování našeho krásného kraje v následujících letech. Navíc do klání o krajské volby nastupuji v dresu Starostů pro Liberecký kraj, takže bych chtěl navázat a pomoci jim s úspěšným vedením a formováním kraje pod Ještědem. Nechci se vázat pouze na problémy mého Frýdlantska jako je dopravní napojení, ohrožení pitné vody dolem Turów či ekonomickým vyloučením, ale pracovat na krajských problémech a potřebách ze všech koutů našeho kraje.

Tento web neukládá žádné cookies ani nepoužívá jiné sledovací prvky. Jediné cookies mohou pocházet z Facebook widgetu na titulní stránce.