kandidát SLK Mgr. František Lufinka

Mgr. František Lufinka

21
63 let, Železný Brod
starosta Železného Brodu, krajský zastupitel
bez politické příslušnosti

Povoláním pedagog se zaměřením na matematiku a tělesnou výchovu, 24 let jsem působil ve funkci ředitele střední školy. V roce 2014 jsem byl zvolen starostou města Železný Brod. Mezi nejsložitější věci k řešení patřila krajská rekonstrukce mostu přes Jizeru v roce 2015, kde město bylo „spoluúčastníkem stavby“, zateplení a výměna topného sytému sportovního centra, výstavba nové knihovny, sanační práce na skládce na Pěnčíně a budově Exathermu ve městě a přetrvávající dlouhodobá práce na projektu Greeenway Jizera, úsek Líšný – Železný Brod.

Jsem ženatý a mám dvě děti, relaxuji sportem: tenis, kolo, kopaná - tu jsem provozoval dlouho aktivně. Věnuji se i řemeslným pracem.

Zastupitelem Libereckého kraje jsem od roku 2017 a jsem i členem Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost.

Důvod proč kandiduji do voleb?

Liberecký kraj se pod vedením SLK stal pro starosty obcí a měst partnerem, nikoliv protivníkem. Chtěl bych se nadále podílet na činnosti Libereckého kraje tak, aby propojení krajské politiky a samosprávy obcí a měst bylo na stejné úrovni jako dosud nebo ještě lepší. Máme mnoho společných cílů, které je nutné projednávat s městy, ale i s malými obcemi našeho nádherného kraje /doprava, komunikace, zdravotnictví, školství, sociální stabilita, zaměstnanost, životní prostředí, bezpečnost..../.

Tento web neukládá žádné cookies ani nepoužívá jiné sledovací prvky. Jediné cookies mohou pocházet z Facebook widgetu na titulní stránce.